Ragazza (Yzza)

Mini Bull Terrier Yzza.

Wij zijn Dirk en Lucia Van Passel uit Aarschot (België). Wij hebben nog een ouder straathondje Zazzou.

Verleden jaar omstreeks oktober, november werd het duidelijk dat we definitief afscheid gingen moeten nemen van ons andere straathondje Diezzel.  We hadden afgesproken dat we ons ventje niet nodeloos zouden laten lijden.  Toen reeds hadden we het idee om eindelijk onze lang gekoesterde droom om een Bull Terrier in huis te nemen eindelijk werkelijkheid te laten worden.  We hebben in het verleden steeds asielhondjes gehad.  Het bleef bij gedachten tot we begin december werkelijk afscheid dienden te nemen van ons ventje (13) na 10 jaar bij ons te zijn.  Hoe konden we ons ventje beter eren dan te gaan voor onze droom, een Bull Terrier pup want een volwassen bulletje adopteren leek ons een niet evidente optie.  Mede omdat we nog een oudere, kieskeurige hond hebben en een pup zou makkelijker aanvaard worden.

We hadden aanvankelijk wat schrik dat we lange tijd op een pupje zouden moeten wachten.  Via de website van Mini bulls devils kwamen we in contact met Danny en Daniëlla (Danny’s Little Angel).  Hun bulletje zou zwanger zijn en mogelijk is er nog plaats voor adoptanten.  Na contactname nodigden zij ons prompt uit voor een vrijblijvend gesprek.  En ja hoor,  Beau was zwanger.  Het gesprek verliep zo vlot dat we toch wel stilaan aan het dromen waren van onze eigen Mini Bull Terrier, we mochten immers al mee denken aan een naam.  De naam moest dit jaar met een R beginnen en officieel hebben we voor Ragazza gekozen.  Lange weken verstreken en soms kwamen er mailtjes van Danny & Daniëlla over de toestand van Beauke. Alles Ok tot de geboorte van de pupjes, wat een schatjes!

We zullen het niet snel vergeten, de mail van Danny, dat we keuze mochten maken tussen drie witte meisjes. Hallo, wij gingen voor een gekleurde reu!  Even laten bezinken en de gedachte meenemen dat de natuur niet te sturen valt; we gingen immers voor een mini bulletje!  Na nog eens drie lange weken wachten mochten we op kraambezoek.  Vraag ons niet waarom maar er viel ons van de eerste foto’s een guitig meisje op met twee gekleurde oortjes.  En na het eerste kraambezoek waren we zeker, dit is ze, ons meisje.  Zij bleek ook het eerste engeltje te zijn van Beauke!  Na nog een aantal bezoekjes waarbij we zelf ons meisje haar flesje mochten geven, was D-day aangebroken.  3 maart, 8 weken oud is ze, ons Yzza, wanneer we ze definitief in ontvangst mochten nemen.  Gezien er die dag nog twee pups op hun grote avontuur vertrokken, was het afscheid vrij emotioneel, maar ze wist ook dat we er alles zouden aan doen om Yzza een leuke tijd te bezorgen.  Thuis gekomen dacht ons ander hondje Zazzou hier echter anders over.  Ze liep er met een grote boog omheen en liet ze niet in de buurt komen.  Na twee weken moest Zazzou toch toegeven dat Yzza zeer lief was en nu zijn ze de beste vrienden.

Ons Yzza is nu bijna zes maanden volwaardig lid van de familie en we (inclusief Zazzou) zouden ze voor geen geld van de wereld meer willen missen en dit voor ontelbare redenen.  Het is ondertussen een gezonde, happy puber met alles wat erbij hoort!!  Het is een echt bulletje en… ook een echt meisje….

De tijd dat we ze hebben lijkt veel sneller te gaan dan de tijd dat we erop moesten wachten.

Bedankt Danny en Daniëlla, voor jullie slapeloze nachten en goede zorgen.  Wij vinden het super dat jullie ons één van jullie pups hebben toevertrouwd!!!  Zij kon geen betere start krijgen dan bij jullie.